Çfarë është sistemi diellor hibrid

A sistemi diellor hibrid është një rrjet i lidhur sistem diellor që ka edhe një bateri solare për ruajtjen e energjisë. Këto mund të japin më të mirën nga të dy botët, sepse mund të ruani energji të tepërt në një bateri për energji rezervë gjatë një ndërprerjeje, ose për t'u përdorur gjatë orëve të shtrenjta të çmimit të pikut të energjisë elektrike në mbrëmje. Avantazhi i të paturit ende lidhje me rrjetin është se nuk keni nevojë 100% mbështetuni në energjinë diellore dhe baterinë tuaj. Kjo do të thotë që ju mund të keni një sistem më të vogël dhe më të lirë të ruajtjes së energjisë në krahasim me të njëjtën shtëpi që është plotësisht jashtë sistemit të rrjetit publik.

Matja neto bën ekonomikisht atë që a bateri diellore bën fizikisht, duke ju lejuar të ruani vlerën ekonomike të energjisë së tepërt diellore (kredite kWh) për përdorim gjatë natës pa koston e ruajtjes fizike të energjisë elektrike. Pra për 99% të pronarëve të shtëpive të lidhur aktualisht me një rrjet publik, një sistem i thjeshtë i lidhjes me rrjetin do të jetë ai që dëshironi.


dhe gjithashtu kërkimi i qirasë në një qytet krejtësisht të panjohur për mendimin tim: 2019-12-12
HULUMTIMI TANI