Si funksionon dielli

Sistem diellors janë bukur të thjeshta në funksionim. Panele diellore janë pa zhurmë pa pjesë lëvizëse dhe kërkohet mirëmbajtje minimale afatgjatë. Si pronar shtëpie, do të keni fatura më të ulëta të shërbimeve falë sistemit tuaj diellor.

Qelizat diellore konvertojnë dritën e diellit në energji elektrike nëpërmjet "efektit fotovoltaik". Ato janë bërë nga materiale gjysmëpërçuese, më i zakonshmi është silikoni, i cili është elementi i dytë më i bollshëm në planet. Teknologjia diellore është përdorur në mënyrë komerciale që nga vitet 1950 në aplikime që variojnë nga kalkulatorët tek satelitët.

 

Sistemet diellore funksionojnë në mënyrë optimale kur jeni përballë jugut dhe në diell të plotë nga të paktën 9:00 AM për të 3:00 PM, çdo ditë, gjatë gjithë vitit. Shpesh herë, është e mundur të projektohet rreth hijezimit të shkaktuar nga oxhaqet, konvikte, ose pemë.


Koha e postimit: 2019-12-12
HULUMTIMI TANI