ТЕ серии – Монтиран соларен инверторски wallид од мрежна мрежа

Сончев инвертер со ниска фреквенција


TE Series solar inverter is a High-end low frequency off grid solar inverter, with built-in MPPT solar charge controller and battery charger offering uninterruptible power supply for home appliances. Intelligent software and accepting various type of battery meet different requirements. Smart touch screen offer user-configurable and easy accessible button setting like battery type, струја за полнење на батеријата, Приоритет на напојување на сончевата енергија и широк опсег на влезен напон наизменична струја заснован на различни апликации.


Карактеристики:

Излез на чист синусен бран

Интелигентна LCD-поставка( работен режим, струја на полнење, напон на големо полнење, floating

voltage etc.

Вграден регулатор на соларно полнење MPPT 40A - 60A

Ефикасност на MPPT До 99%

Тороиден трансформатор со AVR функција.

Ниска потрошувачка на енергија, висока ефикасност на конверзија

Функција за ладно стартување

ЛВД , ХВД , напон на полнење и исклучи го напонот што може да се постави

Паметен ЛЦД-екран на допир

WIFI далечинско следење(изборен)

Компатибилен со генераторот

СПД (анти-молња) Функција (изборен)

Карактеристики

Технички податоци

Барајте информации

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Врска со соларен систем

TE Series solar inverter is a High-end low frequency off grid solar inverter, with built-in MPPT solar charge controller and battery charger offering uninterruptible power supply for home appliances. Intelligent software and accepting various type of battery meet different requirements. Smart touch screen offer user-configurable and easy accessible button setting like battery type, струја за полнење на батеријата, Приоритет на напојување на сончевата енергија и широк опсег на влезен напон наизменична струја заснован на различни апликации.

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Информации за екранот со LCD / Lec

1.Solar working lamp

2.Energy saving mode indicator

3.Light energy storage model work

4.INV working normally

5.Failure indicator

6.AC priority mode; PV/Battery priority mode

7.Load display/Output voltage/ Battery

8.Loading capacity, output voltage, battery capacity.

9.Switch on/off button

10.Energy saving mode button

11.Energy storage mode button

12.Switch AC/DC priority button.

13.Solar input voltage/current

14.AC input voltage

15.Utility connection indicator

 

  Спецификација

  Модел TE 1KW TE 1.5KW TE 2KW TE 3KW TE 4KW TE 5KW TE 6KW
  Battery voltage system 12V / 24V / 48V 24V / 48V
  ВНАТРЕШЕН ИЗВЕШТАЈ
  Номинална моќност 1000W 1500W 2000W 3000W 4000W 5000W 6000W
  Моќ на напаѓачот(20 Госпоѓица) 3000W 4500W 6000W 9000W 12000W 15000W 18000W
  Бранова форма Чист синусен бран
  Регулација на напон на наизменична струја( Режим на батерија) 220Vac-240Vac или 110Vac-120Vac
  Ефикасност на инверторот >86%(80% Резистентни оптоварувања)
  Време на трансфер 3 мил
  Заштита над товарот 110%~ 120% во 30-тите години, >120% in 1s
  Заштита карактеристика Висок напон на батеријата, низок напон на батеријата, преоптоварување, краток спој, над температурата, итн.
  БАТЕРИЈА
  Optional voltage 12V/24V/48VDC
  Наполнете ја струјата 60А во Макс
  Пловечки напон на полнење 13.5VDC (12Во моделот) 27VDC (24Во моделот) 54VDC ( 48Во моделот)
  Заштита од преоптоварување 17VDC (12Во моделот) 34VDC (24Во моделот) 68VDC (48во моделот)
  ВЛЕЗ НА AC
  Напон 110Вак: 75V ~ 138Vac; 220Вак: 170V ~ 275Vac
  Фреквенција 45~ 65Hz
  MPPT соларен полнач & Полнач за наизменична струја
  MPPT working range 17~160Vdc
  Normal PV input Voltage 36~72Vdc 100V~160Vdc
  Максимален PV влез: 50А. 60А.
  Ефикасност на Максимун До 99%
  Струја на полнење Максимун 60А.
  Максимална струја на полнење 60A/120A
  МЕХАНИЧКИ СПЕЦИФИКАЦИИ
  Димензии на машината (W * H * D)(мм) 520*280*180 560*310*180
  Нето маса(килограм) 12 16 21 24 28 30 32
  ДРУГО
  Екран ЛЦД + ЛЕР(Екран на допир)
  Метод на ладење Вентилатори на ладење
  Звучен звук 45DB MAX
  Влажност 5% до 95% Релативна влажност( Не-кондензација)
  Работна температура 0° C ~ 60 ° C
  Температура на чување -15° C ~ 60 ° C
  Стандардна гаранција 2 година

  *Спецификациите на производите се наменети да се променат без дополнително известување

Испратете ја вашата порака до нас:

ПРАВДА СЕГА
ПРАВДА СЕГА