ТД серии – Исклучена мрежа соларен inид на инверторот поставен со WiFi

Сончев инвертер со ниска фреквенција


Ова е повеќенаменски исклучен мрежен соларен инвертер / полнач, со вграден контролер за соларно полнење MPPT и полнач за батерии кои нудат непрекинато напојување за домашна употреба. Времето на DC / AC режимот и прифаќање на различен вид батерија исполнуваат различни барања. Екранот на допир со висок допир нуди поставување на копче што може да се прилагодува на корисникот и лесно достапно за копчето како што е типот на батеријата, струја за полнење на батеријата, Приоритет на напојување на сончевата енергија и широк опсег на влезен напон наизменична струја заснован на различни апликации.


Карактеристики:

Излез на чист синусен бран

Интелигентна LCD-поставка( работен режим, струја на полнење, напон на големо полнење, лебдечки напон итн.

Вграден регулатор на соларно полнење MPPT 40A - 60A

Ефикасност на MPPT До 99%

Тороиден трансформатор со AVR функција.

Ниска потрошувачка на енергија, висока ефикасност на конверзија

Функција за ладно стартување

ЛВД , ХВД , напон на полнење и исклучи го напонот што може да се постави

Паметен ЛЦД-екран на допир

WIFI далечинско следење(изборен)

Компатибилен со генераторот

СПД (анти-молња) Функција (изборен)

Карактеристики

Технички податоци

Барајте информации

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Врска со соларен систем

TD серија Соларен инвертер со ниска фреквенција е повеќенаменски исклучен мрежен соларен инвертер / полнач, со вграден контролер за соларно полнење MPPT и полнач за батерии кои нудат непрекинато напојување за домашна употреба. Времето на DC / AC режимот и прифаќање на различен вид батерија исполнуваат различни барања. Екранот на допир со висок допир нуди поставување на копче што може да се прилагодува на корисникот и лесно достапно за копчето како што е типот на батеријата, струја за полнење на батеријата, Приоритет на напојување на сончевата енергија и широк опсег на влезен напон наизменична струја заснован на различни апликации.

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————

Информации за екранот со LCD / Lec

1.PV нормално

2.Нормално наизменична струја

3.Инверторот нормален

4.ЛЦД-дисплеј на допир

5.Притиснете 3 секунди на копчето вклучи / исклучи инвертер.

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Слика Информации за панелот назад

1.Екран — Различни податоци, работен статус, Вклучено исклучено;

2.Позитивно батерија

3.Негативна батерија

4.Интелигентен вентилатор за ладење

5.Прекинувач на батерии и PV

6.Приклучок за наизменична струја

7.Прекинувач на електрично коло

8.PV влез +

9.PV влез -

10.Влезен терминал за наизменична струја

11.Излезен терминал за наизменична струја

 

  Спецификација

  Модел TD 1KW TD 1,5KW TD 2KW TD 3KW TD 4KW TD 5KW TD 6KW
  Стандарден систем за напон на батеријата 24V 24V / 48V 48V
  ВНАТРЕШЕН ИЗВЕШТАЈ
  Номинална моќност 1000W 1500W 2000W 3000W 4000W 5000W 6000W
  Моќ на напаѓачот(20 Госпоѓица) 3000W 4500W 6000W 9000W 12000W 15000W 18000W
  Бранова форма Чист синусен бран
  Регулација на напон на наизменична струја( Режим на батерија) 220Vac-240Vac или 110Vac-120Vac
  Ефикасност на инверторот >85%(80% Резистентни оптоварувања)
  Време на трансфер <10Госпоѓица
  Заштита над товарот 110%~ 120% во 30-тите години, >160% во 3-ти
  Заштита карактеристика Висок напон на батеријата, низок напон на батеријата, преоптоварување, краток спој, над температурата, итн.
  БАТЕРИЈА
  Стандарден напон 24Vdc 24Vdc / 48Vdc 48Vdc
  Наполнете ја струјата 50А во Макс
  Пловечки напон на полнење 27VDC (24Во моделот) 54VDC ( 48Во моделот)
  Заштита од преоптоварување 31VDC (24Во моделот) 60VDC (48во моделот)
  ВЛЕЗ НА AC
  Напон 110Вак: 75V ~ 138Vac; 220Вак: 170V ~ 275Vac
  Фреквенција 45~ 65Hz
  MPPT соларен полнач & Полнач за наизменична струја
  Опсег на напон на PV низа MPPT 24V: 33V-150Vdc; 48V: 65V - 150Vdc
  Стандардна струја за полнење: 30А. 50А.
  Максимален PV влез: 24V: 750W; 48V: 1500W 24V: 1200W; 48V: 2400W
  Ефикасност на Максимун До 99%
  Струја на полнење Максимун 20А или 30А
  Максимална струја на полнење 50A / 80A
  МЕХАНИЧКИ СПЕЦИФИКАЦИИ
  Димензии на машината (W * H * D)(мм) 490*200*350 520*200*400
  Нето маса(килограм) 12 16 21 24 28 30 32
  ДРУГО
  Екран ЛЦД + ЛЕР(Екран на допир)
  Метод на ладење Вентилатори на ладење
  Звучен звук 45DB MAX
  Влажност 5% до 95% Релативна влажност( Не-кондензација)
  Работна температура 0° C ~ 60 ° C
  Температура на чување -15° C ~ 60 ° C
  Стандардна гаранција 1 година

  *Спецификациите на производите се наменети да се променат без дополнително известување

Испратете ја вашата порака до нас:

ПРАВДА СЕГА
ПРАВДА СЕГА